Catering
Dwa główne rodzaje cateringu to catering z pełnym zakresem usług i catering z dowozem. Zdecydowanie się na tradycyjną, kompleksową usługę gastronomiczną oznaczałoby inwestowanie w cały sprzęt niezbędny do pełnienia funkcji. Catering dla firm w dzisiejszych czasach jest bardzo popularny.
Pełna obsługa oznacza dokładnie to: Jesteś odpowiedzialny za pełną obsługę gastronomiczną. Dostawa, oddany personel do obsługi na miejscu, sprzęt do serwowania oraz zastawa stołowa. Do Ciebie należy zarządzanie każdym szczegółem, od przyjmowania zamówienia, gotowania i serwowania jedzenia, po sprzątanie po zakończeniu imprezy i zapewnianie obsługi klienta przez cały czas. To może być duże przedsięwzięcie, dlatego ważne jest, aby zadbać o każdy szczegół. Firma cateringowa ma więc sporo pracy.
Znalezienie i przeszkolenie odpowiednich ludzi, zakup sprzętu i technologii, zestawienie logistyki dla każdej funkcji lub wydarzenia są takie same. Mogą to być kluczowe wydarzenia dla klientów. Obiady dla firm powinny być naprawdę bardzo smaczne, warto więc zadbać o dobre menu.
Polecamy: Obiady Poznań.